Stel cookie voorkeur in

Releasenotes 4.5.91 opp en groepsplannen

12-07-2016

Beste IB-ers en Directeuren,

De reeds aangekondigde aanpassing aan de Groepsplannen en het OPP in Esis B zijn onlangs doorgevoerd! Zie informatie in de Nieuwsbrief in de bijlage en dan doorklikken op de releasenotes die bij dit onderwerp horen.

Het OPP is standaard op vaardigheidsgroei gezet. De Module Groepsplannen is niet automatisch gewijzigd. 
Op pag. 2 vind je dat de IB-er geautoriseerd is om deze aanpassingen ‘aan te zetten’. En op pag. 11 staat verder uitgelegd hoe je dat doet. Er kan dus al vanaf begin komend schooljaar gewerkt worden met de verbeterde plannen, mits dit school breed is ingesteld. Het is ook mogelijk om op de ‘oude’ manier te starten en later in het jaar over te stappen naar de nieuwe manier van werken. Bij het aanmaken van nieuwe groepsplan perioden voor volgend schooljaar krijgt je een melding een bewuste keuze te maken.

Advies is om de realeasenotes eerst eens goed door te lezen.

  • 28 november 2016 organiseert Rovict een  informatiebijeenkomst over de verbeteringen in de GP en het OPP in het  iXperium Arnhem. Belangstellenden kunnen zich hiervoor t.z.t  intekenen, maximaal twee personen per school. Meer informatie hierover en de intekenmogelijkheid volgen nog.
  • 4 oktober 2016 komen we in het IB-netwerk ook terug met info over het gebruik van de nieuwe groepsplanmodule en het verbeterde OPP.

Met vriendelijke groet, 

Sjaak Janssen

Bijlage: